Hurtigt overblik:

På døren til opgangen opsættes skilt som er selvlysende, så brandvæsenet straks kan se, at her forefindes en Brand- og Indretningsplan af alle lejlighederne bag denne dør.

Vi kører tit til lejlighedsbrand og ved ikke om der er personer i lejligheden. En Brand- og Indretningsplan hjælper os meget til at få en hurtig overblik over lejlighedens indretning, og især hvor soveværelset og børneværelser er.

Røgdykker går ind i en røgfyldt lejlighed og går enten til højre eller venstre. Det kan tage mange minutter at gennemsøge en lejlighed, hvor man intet kan se, og der er mange forhindringer som bord, stole, sofa møbler m.v. Hvor er soveværelset eller børneværelset? Har man en Brand- & Indretningsplan i opgangen, kan brandfolk straks se, hvordan indretningen af lejligheden ser ud og derved straks påbegynde målrettet søgning efter personer.

Se komplet eksempel på brand- og indretningsplan

Lejligheden til venstre:
Her går man gennem bryggers ind i køkken og stuen, gennemgår stuen og herefter soveværelse.

Lejligheden midtfor:
Her er det vigtig at man ved at soveværelse er til venstre i entréen ellers skal man gennemsøge badeværelse, køkken og stuen for derefter at komme tilbage til udgangspunktet entre og først herefter kommer man ind i soveværelse. Her har man spildt ca. 8 – 10 min. og det er spørgsmål mellem liv og død.

Brand- og Indretningsplan er et spørgsmål mellem liv og død, der skal ikke meget tid til spilde i eftersøgning før det er slut. Har man en Brand- og Indretningsplan, så kan brandvæsnet straks iværksætte en effektiv eftersøgning, da røgdykker ved, hvordan lejligheden er indrettet.

Ring eller skriv. Vi kommer gerne og laver en foredrag samt et tilbud på Brand- og Indretningsplan.